Stora listan om musik

@nataliesvarld gjorde nyligen en music tag på sin blogg, och det såg så roligt ut att jag också ville haka på. Frågorna är lånade från henne, plus att jag lagt till ett gäng egna <3

Hur började ditt musikintresse?
Som för många andra i min ålder började det rasterna i lågstadiet, när vi stod i klungor på skolgården och skickade låtfiler till varandras mobiler via bluetooth.

Spelar du något instrument?
Ja, jag spelar elbas! Och så jag kan också spela lite kontrabas, gitarr, keyboard och trummor.

Vilken musik förändrade ditt liv?
Albumet AM av Arctic Monkeys. Jag upptäckte det genom tumblr när jag var 14. Det var kärlek vid första ögonkastet, helt klart.

Favoritgenrer?
Indierock och klassisk rock brukar också vara väldigt högt upp när jag kollar Spotify wrapped. Tycker dock det är så svårt att veta var gränser för olika genrer går???

Första konserten?
Håkan Hellström på Slottskogsvallen. Var tvungen att googla vilket år det var, 2013 tydligen! Minns att pappa var väldigt förbluffad när jag önskade mig konsertbiljetterna i julklapp, han fick mig att säga titeln på tre låtar innan han ens trodde mig, haha.

Senaste konserten?
Den senaste stora var när jag såg The Kooks på Community Festival i London 2019. En högstadiedröm come true!

Nästa konsert?
Jag ska faktiskt se Daði Freyr nästa vecka! Och i sommar ska jag gå på den ungerska festivalen Sziget, men det har jag skrivit mer om här.

Lyssnar du helst på spellistor eller hela album?
Hela album! Det finns en sån charm i att lyssna på ett gäng låtar på det sätt som bandet eller artisten valt att ordna dem i. Man upptäcker så mycket ballt då, typ när en snygg melodislinga övergår i en annan låt. Fast, jag har gjort månadsspellistor sen jag gick i sjuan. De är sällan särskilt långa eller genomtänkta - oftast lägger jag bara in låtar jag fastnat för eller lyssnat mycket på den månaden - men det är kul att kunna gå tillbaka i tiden och se vad jag lyssnade på en viss tid i livet!

Vad lyssnar du på när du pluggar eller behöver koncentrera dig?
Den här spellistan:

Guilty pleasure-låt?
Näe, jag vet inte. När jag var yngre kunde jag sätta min spotifyprofil på anonym för att lyssna på viss musik, men nu är jag nog ganska öppen med allt jag gillar.

Vilket årtionde hade bäst musik?
60-talet hade väl absolut mest bra musik. Jag tänker på The Beatles, The Doors och The Kinks. Fast det finns så mycket bra från alla möjliga årtionden!

Lyssnar du på musik på andra språk än svenska och engelska?
Jag lyssnar på Cícero, som gör stämningsfull musik på portugisiska, och JóiPé, som är en isländsk rappare. Människor som översätter låttexter och lägger ut på internet är ovärderliga :')

Favoritlåt?
Batphone av Arctic Monkeys.

Favoritalbum?
Svårt att välja bara ett! Arctic Monkeys senaste, Tranquility Base Hotel + Casino och Revolver av Beatles.

Favoritband?
Ni har nog listat ut med by now men Arctic Monkeys. Beatles kommer på en solklar andraplats.

Ditt bästa musikminne?
Alla gånger jag varit på Way Out West!! Jag har haft så roligt och sett så många bra konserter där.

Hur upptäcker du ny musik?
Jag är ganska dålig på det. Nån gång om året bestämmer jag mig för att börja lyssna på mina Discover Weekly-spellistor, men det brukar inte hålla i sig särskilt länge. Ett tag brukade jag lyssna på musiken från FIFA-spelen jag spelade när jag var liten, de har förvånansvärt bra soundtrack! Nu uppptäcker jag nog mest ny musik genom TikTok. Hehe.

Vilken är den bästa musik har du upptäckt på senare år?
Alfie Templeman har blivit en stor favorit <3

Det var det! Svara gärna på någon av frågorna i kommentarerna, eller i ett eget blogginlägg!! Vill så gärna läsa om era musikupplevelser.

kram

Gillar