Pinterestfavoriter #1

Ni vet ju att jag äntligen har besegrat Göteborgs katastrofala bostadsmarknad!! Om mindre än två månader flyttar jag och min kille in i vår alldeles egna lägenhet. Som ni förstår är jag helt utom mig av glädje. Dessutom känner jag mig nästan maktgalen av alla möjligheter ett förstahandskontrakt erbjuder: tänk att kunna måla om, borra i väggar, bestämma helt och hållet hur det ska se ut i mitt hem. Får gåshud bara av att tänka på det :)))

Men det innebär också att jag måste bestämma mig för hur jag vill ha det. Och det är ju inte helt lätt när man inte vet hur man ska tänka vad gäller inredning. Därför har jag hängt svinmycket på pinterest. För inspiration, men också för att tvinga mig sätta ord på vad jag egentligen tycker om inredningsmässigt. Vi har ju såklart en redan en hel del möbler, och vi kommer verkligen inte ha råd att byta ut mer än någon enstaka grej åt gången, men ändå. Jag vill känna att jag har en idé om vad jag strävar efter. Så, här kommer lite bilder jag sparat på pinterest som inspiration till sovrummet:

Jag har så svårt för gardiner. Eller rättare sagt, jag tycker det är svårt att hitta snygga gardiner. Men jag gillar spetsgardiner, och gardiner som är ganska genomskinliga. Har dock aldrig tänkt på att man kan köra lager på lager! Visst ser det romantiskt ut 💘

Och den högra bilden. Alltså. Den ultimata myshörnan!! Jag tror att det är den låga placeringen av tavlan som gör det. Som om den vore hängd enbart för att kunna kollas på om man sitter i sängen. Gulligt.

Färgglada lakan!! Alltså. Jag har notoriskt köpt vita lakan till sängen. Kanske har jag haft någon idé om att det ser lyxigt ut. Färgglada sängkläder får i alla fall rummet att kännas... lite mer levande? Eller bebott. Speciellt i ett vitmålat rum.

Gillar den högra bilden för att den bevisar att ett rum kan kännas inrett OCH mysigt även när det är trångt. Vår nya lägenhet har två sovrum, ett stort och ett litet, och jag funderar på att ställa in vår säng i det lilla rummet. Så kan det stora få användas som vardagsrum. Det egentliga vardagsrummet har nämligen öppen planlösning in till köket och jag avskyr öppen planlösning. Helt klart det värsta med moderna planritningar. FÖRLÅT men someone had to say it. Man vill ju kunna stänga mellan kök och vardagsrum???

De här två bilderna löser ett stort problem jag har: nattduksbord. Även vad gäller dessa har jag jättesvårt att hitta några som jag tycker är snygga. Eller så har jag bara letat för dåligt? Till vänster finns inget nattduksbord alls, bara ett litet avlastningsbord en bit ifrån sängen. Till höger har de ställt ett litet bredare bord - soffbord? - på ena sidan av sängen.

Till vänster är det förresten så himla tydligt att plottrigt visst kan vara snyggt. Målet är ju att ha ett hem som ser trevligt ut även när det ligger en del grejer framme :')

Gillar sängens placering i den vänstra bilden. Det känns vågat att ställa en sån stor säng med ett sån hög sänggavel mitt framför fönstret. När jag växte upp brukade jag ibland ställa sängen framför fönstret, det kändes så rofyllt att vakna varje morgon med ljusstrimmor i ansiktet. Har dock tänkt att det inte funkar med vår säng (en 160cm bred gjöra från ikea), men det kanske skulle kunna vara lite coolt ändå?

Det var allt för den här gången! Pinterest alltså, vilken grej. Som en vuxnare version av högstadietidens weheartit.com, där jag spenderade hela nätterna med att söka på pastel grunge och sen bygga min kläd- och musiksmak utifrån alla estetiskt tilltalande foton. Har i alla fall en tanke om att göra ett sånt här inlägg om varje rum. Vad tycks? Säg till om ni tycker det är världens tråkigaste idé.

kram <3

Gillar