Måndag vecka fjorton

Förra veckan var... sådär. Trist och tråkig och seg och ledsam. Jag skrev ett abstract till min b-uppsats på måndagen och fick grönt ljus. I tisdags hade jag en kortare grupphandledning ihop med några kursare som valt att skriva om liknande ämnen, efteråt fick jag rusa till spårvagnen och åka till Järntorget för veckans lektion i isländska. Sen flöt resten av veckan på ganska långsamt, jag läste ut En av oss ljuger men fick annars inte gjort mycket alls, varken privat eller studiemässigt. Det var tur att det var min jobbhelg, så jag fick en anledning att gå hemifrån och *åstadkomma något*.

Den här veckan har börjat lite bättre. Både Jón och jag pluggar hemifrån idag och vi har använt förmiddagen till att tvätta, diska och städa. Jag brukar tycka det är svårt att komma igång om morgnarna så det är skönt att känna att jag har fått mycket gjort så tidigt på dagen. Nu ska jag läsa i Dolda gudar, en av böckerna jag ska använda till min uppsats. Ikväll har jag tänkt gymma, men annars har jag inte något planerat.

Så här ser vårt sovrum ut nu, tre månader efter flytten. Det är det rum som är mest klart och som jag trivs bäst i. Sängkläderna är från Ellos och matchar mattan vi lyckades fynda för under tvåhundralappen (!!). Jag har ett lila set också, hur gulligt och vårigt som helst.

Pandemin har fått mig att tycka om att skrota runt hemma. Jag hatade att plugga på distans, men nu när alla föreläsningar och seminarier är på plats kan jag verkligen uppskatta de schemafria dagarna. Att få gå runt hemma i mjukisbyxor, tofflor och en kofta och kunna varva plugg med fritid i min egen takt är så himla mysigt.

Resten av veckan kommer bli ganska lugn och stillsam och, förhoppningsvis, produktiv. Imorgon har jag en första inlämning av början på uppsatsen (och jag har skrivit... väldigt lite), men förutom det ska jag bara läsa skriva läsa skriva läsa skriva. Vad ska ni hitta på?

Hoppas ni får en fin vecka <3

#bestofnouw

Gillar