Lägesrapport: Om mina växter, böckerna jag (inte) läser samt kommande flyttbestyr

  • Mina växter har fått ohyra. Det var i början av förra veckan som jag upptäckte att det kryllade av trips, men jag misstänker att invasionen pågått hela hösten eftersom växterna betett sig konstigt ett tag. Jag fick göra mig av med nästan allihop, kvar är bara tre stycken som jag köpt ett par dagar innan och som hade stått i karantän i badrummet nästan hela tiden. Min förhoppning är att jag kan spraya dem med såpvatten i ett par veckor framåt och att de klarar sig. Men jag vet inte, jag har liksom tappat suget. Det var säkert en femton, tjugo stycken växter olika storlekar som jag samlat på mig sen jag flyttade hemifrån.


  • Det har gått segt med läsandet den här hösten. Enligt min statistik på Storygraph ligger jag efter med 6 böcker, alltså om jag ska nå mitt mål om 52 böcker i år. Jag tycker såklart det är viktigt att nöjesläsandet ska vara lustfyllt och därför tvingar jag mig aldrig att läsa. Men jag brukar ändå snitta på en bok i veckan ungefär och de senaste två månaderna har det blivit mycket mindre än så. Att-läsa-listan fylls på i vanlig takt, såklart. Vill bland annat läsa Glasrutan av Saga Cavallin och Bron över Tangagata av Eiríkur Örn Norðdahl. Plus en massa klassiker, men just nu mest Stolthet och fördom. Och såklart årets nobelpristagare.


  • Jag är ju tyvärr en picky eater, men sedan vi insåg att man kan handla på nätet och hämta i affären har jag blivit mästare på att veckohandla och planera middagar. Det har gjort det så otroligt mycket lättare komma på middagsrätter jag kan tänka mig äta. På sistone har jag bland annat ätit vegansk skagenröra med bakpotatis, krämiga snabbnudlar, biffar på formbar vegofärs och fetaost, och en hel del pasta med tomatsås, belugalinser och parmesanost. I veckan ska jag prova att göra ramen med sojapicklade ägg!!!


  • En annan sak som fungerar väldigt bra är min hudvårdsrutin. Dels för att jag det senaste halvåret börjat tycka det är så himla mysigt att hålla med alla rengöringar och serum och krämer, dels tycker jag att jag hittat ett gäng produkter som funkar för min torra men småfinniga hy. Det enda negativa är att jag inte hittar mitt favoritsolskydd från La Roche-Posay någonstans, hoppas det kommer tillbaka snart.


  • Sist men inte minst i denna lilla lägesuppdatering måste jag ju berätta att JAG HAR BLIVIT MED FÖRSTAHANDSKONTRAKT. Fattar ni!! Flera år av korta och dyra andrahandskontrakt och en himla massa runtflängande börjar äntligen lida mot ett slut! I januari tar jag min kille och våra katter och flyttar in i en studentlägenhet på 57 kvadrat. Är så jävla glad <3


bildkälla: x

Gillar