Höstlistan

listan är lånad från Flora Wiström

Vill fokusera på

Skrivandet. Skrivkursen jag går är ganska fri, man får ägna sig åt vad man vill och lämna in precis vad som helst inför textsamtalen. Med andra ord: perfekt för den där romanen jag hintat om att jag börjat skriva på.

Ja, om jag nu ens kan skriva en roman. Jag känner mig väldigt ödmjuk inför hela projektet. Har jag ens disciplinen att arbeta med något så länge? Och själva idén, handlingen, är den bra nog? Är den inte lite... vag? Och så vidare och så vidare.


Vill ha mer av

Fester och partyn och tillställningar. Tänk att få stå hemma och känna sig fin framför spegeln, åka spårvagn genom staden, snacka musik med främlingar och bjudas på cigg ute på balkongen.


Vill ha mindre av

Känslor och tankar om att inte räcka till. Jag är så trött på att känna mig oduglig, tråkig, ful. Den här sommaren har varit jobbig men det börjar sakta men säkert kännas lite bättre.


Vill titta på

Mer film! Är verkligen dålig på att titta på film ,en jag hoppas på att få gå mycket på bio i höst. Och om coronan inte tillåter biobesök finns ju alltid draken film, cineasterna och sf anytime om man vill se riktigt bra filmer.


Vill lyssna på

Riktigt bra musik som både gör en glad och känns trygg. Tänk Beatles och Kinks!


Vill läsa

Ser så mycket fram emot att få läsa allt som mina nya klasskamrater skriver. Det är alltid lika givande att läsa andras texter <3 Annars vill jag läsa böcker som inspirerar. Gärna sådant som innehåller något som jag själv vill att mina texter ska innehålla. Typ Auður Ava Ólafsdóttirs böcker, speciellt Fröken Island (språket!!), och Johanna Hedmans debutroman Trion (för de fantastiska relationsporträtten).


Vill lära mig

Springa och simma. Eller, alltså, jag kan ju redan både springa och simma. Men jag vill lära mig göra det regelbundet och med glädje.


Vill hänga på

Bibliotek, kaféer, skolan. Hoppas på att få komma hemifrån mycket, orkar inte med ännu en termin av distansplugg.

På helgerna vill jag gå passa på att gå ut mer, träffa kompisar på pubar och prata om livets alla små och stora ting.


Vill dricka

Billig öl (på andra lång). Och varm choklad när det blir kallare.


Vill äta

Redig mat, typ grytor och vegetarisk husmanskost. Och gröt med massa toppings till frukost.


Utflykter och resmål

Till Jóns föräldrar i Lund, gärna flera gånger och gärna lite längre varje gång. En helg går ju så fort. Och så Stockholm igen, kanske. Eller jag vet inte. Jag är fortfarande lite arg på Stockholm sen min ganska kassa resa dit i juli...

bild lånad från @glowinglymade

Gillar