Författarsamtal och teaterbesök

Hej på er!! här kommer ett gäng bilder från de senaste veckorna

Någon gång i början eller kanske mitten av oktober började Jón och jag kolla på Normala människor, serien. Jag hade läst boken tidigare utan att tycka något särskilt om den (helt okej, fint berättat om kärlekens att vara eller inte vara - inte mycket mer än så). MEN SERIEN. Serien gjorde så stort intryck på mig att jag var tvungen att läsa lite i boken igen, för att se om jag kanske hade råkat missa dess storhet den första gången.

En kväll satte vi oss i soffan för att äta tevemiddag, när vi insåg att svtplay tagit bort serien. Ve och fasa. Vi hade bara hunnit se hälften av alla avsnitt. Och jag som hade blivit alldeles förälskad i Connell

Den 23 oktober var det kulturnatta i gbg! Är så lättad över att det hann bli av innan folkhälsomyndigheten gick ut med de nya restriktionerna. Jag spenderade kvällen med min kompis Matti, hon bjöd på middag hemma hos sig innan vi tog vagnen till stadsbiblioteket och gick på författarsamtal med Lydia Sandgren. Efteråt promenerade till andra lång där vi gick på improvisationsteater och tog en öl med hennes kompis + kompisens pojkvän. En mycket fin kväll, kanske årets bästa.

Dagen efter tyckte jag att det var dags för en dejtkväll. Det var en lördag och veckan efter skulle jag jobba en massa och plugga inför en tenta parallellt, så Jón och jag bestämde oss för att göra kvällen så mysig som möjligt. Här sitter vi och väntar på bussen hem från ica maxi.

På ica hade vi handlat ingredienser till en helt ny maträtt: Julias libabrödspizza. Med taleggio, kantareller och tunt skivad potatis. Låt nu inte min ocharmiga bild avskräcka er, det var hur gott som helst!! Sedan dess har vi gjort flera olika varianter på denna.

Ett litet hopp framåt i tiden så är vi framme i helgen som var. I lördags sov vi ut, åt en lång frukost och gjorde oss i ordning för att åka hit:

Till kulturhuset! Mitt favoritställe i Borås. Här ligger stadsbiblioteket, konstmuseet och stadsteatern under ett och samma tak.

Den här gången skulle vi till teatern. I foajén hade de satt upp en liten scen och ett litet antal stolar väldigt brett isär. Ser ni trädet i kulissen? Det är Yggdrasil! Vi såg en enmansuppsättning av den gamla isländska sagan Völsungasagan. Den börjar med att Loke ställer till hyss när han är på utflykt med Oden och hans bror, och mynnar sedan ut i en berättelse om drakdräparen Sigurd och valkyrian Brynhild.

I helgen läste jag ut två böcker: seriealbumet Prins Charles känsla av Liv Strömquist och romanen Vuxna människor av Marie Aubert. Den senare överträffade alla mina förväntningar och tog mig bara två timmar att läsa, perfekt när läslusten är låg efter att ha plöjt kurslitteratur hela veckan.

Hur mår ni och vad underhåller ni er med nu, med tanke på de nya restriktionerna? Tar gärna emot alla era tips på coronavänliga aktiviteter och hobbys man kan syssla med

kram <3

Gillar