En favoritbok och en bästa vän

Hej,

De senaste dagarna har jag läst och läst och läst. Det känns som om det är allting jag pratar om nu, men nästa vecka börjar jag skriva på min b-uppsats. Tanken är att den ska handla om den här favoritboken:

Det är tredje gången jag läser den och den blir liksom bättre för varje gång. Ju äldre jag blir (eller ju bättre litteraturvetare jag blir?) desto fler nyanser kan jag urskilja i dialogen, språket, ordvalen. Och desto mer förstår jag mig på vad som egentligen sägs och pågår mellan raderna. Det är alltid en sån ynnest att läsa Jonas Hassen Khemiri. Gör det om ni inte gjort det <3

Förresten går det väldigt bra med läsandet just nu. I år har jag läst tolv böcker, en stor del under de senaste veckorna: förra veckan läste jag tre och en halv, den här veckan två. Många är såna som jag lovade att läsa i det här inlägget, andra är e-böcker som jag köpt och läst på min nya läsplatta. Allt det här tänkte jag förstås skriva om på instagram de kommande veckorna, håll utkik där om ni vill veta mer!

Annars har jag tränat, ätit frukost på Brogyllen (<3), bäddat sängen med nya underbara lakan i pastell-lila, fyndat två tulpanbuketter för 60 ynka kronor.

Ikväll var Antonio, min bästa kompis sedan högstadiet, här. Tänk att vi bor i samma lilla stadsdel, bara femton minuters promenad eller några ynka busshållplatser ifrån varandra!! Det är så roligt att ha någon så nära, så roligt att ha en sån kär vän så nära, Göteborg kan kännas så stort ibland. Förresten var det första gången han träffade min kille ordentligt och det finns väl finare känsla än när två människor man tycker om visar sig komma bra överens? Blir sådär pirrigt lycklig när jag tänker på det.

Har ni några helgplaner? Jag ska träna, träffa pappa, storhandla och plugga ikapp litegrann. Och sova ut :')

kram

Gillar