De första vinterveckorna

Hej i vintermörkret! Vad har ni för er i helgen? Hoppas ni är ute och dricker mojitos på kanna och lever livet. <3 Själv är jag ensam hemma. Har: jobbat, hämtat ut ett paket, ätit quorns mikrolasagne, duschat, skrivit färdigt en bokrecension till min bookstagram och läst lite ur Varför jag inte längre pratar med vita om ras.

Tänkte visa lite bilder från den senaste tiden. Mitt stora problem med att blogga är att det känns så onaturligt att plocka upp mobilen och fotografera och tid och otid. Jag är sämst på att dokumentera. MEN jag tycker det är så roligt att skriva blogg, så jag försöker. Och på sistone tycker jag att det gått helt okej:

Sune för ett par veckor sedan. Innan jag slängde alla mina växter. Tur man har två katter och en sambo så det inte blir allt för tomt här hemma. När vi precis hade skaffat katterna var jag så rädd för att göra fel, tanken på att jag är numera är ansvarig över de små liven var svindlande. Men det har ju gått bra. Och nu har de bott hos oss i ett och ett halvt år :')

I torsdags åkte Jón och jag in till stan för att träffa min pappa. Det hade gått två månader (!) sen jag träffade pappa senast, trots att vi bor i samma stad. Alldeles för länge ju. Efter en fika på Kaffe-Majas gick vi ut i mörkret och möttes av den här julstämningen. Vackra vackra gbg.

Vi gick i några butiker och kollade på yllefiltar och julpynt innan vi sa hejdå. Pappa skulle hem och se på fotboll och Jón och jag skulle på isländskalektion.

Igår kväll gick vi på bio och såg The French Dispatch. Den överträffade alla mina förväntningar! Inte för att jag kan särskilt mycket om film, men Wes Anderson gör ju fantastiskt mysiga filmer.

Det var förresten första gången Jón var på Bio Capitol! Bilderna gör det inte rättvisa men det är så otroligt fint där inne, som att kliva rakt in i sextiotalet. Det syns inte på bilderna men väggarna är ljust ljust pastellgröna och listerna är målade några nyanser mörkare. Så himla snyggt, vill bo så. Får man måla sina golv- och vägglister i en hyresrätt? Jag har blivit så himla medveten om inredning sen jag skrev på hyreskontraktet. Har till och med skaffat pinterest för
inredningsinspo.

Här är han, Jón. Love of my life. Visst ser han ut som världens snällaste? Det är han också. Han brukar vira min halsduk några extra varv när han tycker det börjar bli för kallt. <3

Gillar